Ouders Bewust

Ouderschapscafé 20 februari (Vaccineren)

Spannend, zou het tweede café weer net zo’n opkomst hebben als de eerste? Dat was toch wel wat door mijn hoofd spookte. Zelf waren we er op tijd, even wat dingen klaarleggen en alvast een heerlijke kop koffie. De eerste bezoekers druppelden binnen. “Het is nog wel heel rustig” zei iemand ineens. Maar het horloge van Maaike gaf 9.55u aan dus dat klopte eigenlijk wel :-)

Onze stress bleek voor niks te zijn, wat een opkomst weer!

Lonneke Schuller tot Peursum van Praktijk voor Klassieke Homeopathie en CEASE therapie” uit Staphorst kwam om te vertellen over vaccinatie. Aan de vragen die gesteld werden en de tijd die ze heeft verteld is te merken dat het een item is die veel mensen bezig houdt.

DSC05192

Een compleet verslag maken van deze ochtend is bijna niet mogelijk maar voor informatie over dit onderwerp is veel te lezen. Een paar linken die Lonneke gaf:

Veel vragen gingen over kinderziekten en de angst daarvoor. Deze blijken dus erg goed te begeleiden door middel van Homeopathie. En daarnaast is het doormaken van kinderziektes ook nog eens nuttig, een afval proces in het lichaam van overbodig geworden stoffen. Vooral belangrijk is de koorts niet te onderdrukken met bijvoorbeeld paracetamol. Maar als die te hoog wordt of je hebt twijfels benader vooral je homeopaat.

Ook is er de mogelijkheid van Profilax (bescherming door homeopathie). Voor meer vragen kan je Lonneke benaderen.

Een uur is Lonneke wel bezig geweest met vragen beantwoorden en vertellen terwijl de baby’s lekker bij hun mama of papa waren, de dreumesen speelden met speelgoed en de peuters en oudere kinderen buiten speelden. Helaas was niet voor iedereen alles te horen, hier hebben we weer wat van geleerd. Na het uur het centrale gedeelte afgesloten en zijn er individueel nog vragen gesteld. Anderen konden weer gezellig kletsen en informatie uitwisselen over dat wat ons bezighoudt. Vooral wat ons bezig houdt in de opvoeding en begeleiding van onze kinderen.

DSC05190

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *