Ouders Bewust

16 januari 2016

Het eerste ouderschapscafé noord Nederland!

Wat in november begon als een idee is op zaterdag 16 januari een feit, het ouderschapscafé is van start gegaan.
Even was het spannend of het door kon gaan, de week ervoor was het glad en ook nu was er weer sneeuw in de lucht. Gelukkig viel het mee en konden we het café gewoon door laten gaan.

Een mooie rit door het bos, gaten omzeilen, toch wel door de blubber dus een vieze auto rijker. Maar wat maakt het uit, ook die kan wel weer schoon. En dan ineens, net als je denkt dat je iets gemist hebt, is daar ineens het Theehuys! Yes, weer gevonden.

Al snel druppelen de eerste ouders binnen. Sommigen kennen elkaar al, andere nog niet. De een uit de buurt, de ander toch wel een eindje weg. Binnen is het lekker warm en al snel wordt er kennis gemaakt en gezellig gekletst. De kinderen gaan op ontdekking en de koffie en thee wordt gezet. Ondertussen is het gezellig vol in de mooie “huiskamer”.

Spreekster Julia Bloeming is iets verlaat aangezien haar navigatie ergens anders heen wilde maar als ze er eenmaal is geeft ze haar presentatie over badbevallingen. Er is nog gelegenheid voor vragen en ze blijft nog gezellig een tijdje aanwezig waardoor er ook 1 op 1 nog gepraat kan worden.

Maaike geeft ondertussen een moeder (en de vader) die op deze dag is uitgerekend en vragen heeft over borstvoeding nog wat nuttige tips. En Marian laat een moeder zien hoe je een kindje in de drager naar de rug brengt. Isis kan wat vertellen over haar ervaringen als doula en als mama.

Ondertussen zorgen 2 meiden voor de draagpop en is er een groepjes kinderen met Eline een sneeuwpop aan het maken op het veldje tegenover het cafe.

Al met al een erg gezellig goed bezochte ochtend.

Heb je ook al zin om te komen (ik schreef nog niet eens over het overheerlijke gebak!) kijk dan snel (hier) of bij de evenementen wanneer ons volgende café is en schuif gezellig aan!

DSC04756

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *